Saskia

Saskia

Saskia, de oprichter van Vocal Works, is een zangeres in hart en nieren. Voordat ze kon praten “zong” ze mee met de radio. Ondanks dat ze meestal heel verlegen was, klom ze overal het podium op waar dat kon. Op het podium kwam er een uitbundige Saskia naar buiten. Het was zo klaar als een klontje; zingen moest en zou het worden.

In de loop van de jaren zong ze in overal waar ze kon. In diverse bands, als solo artiest of als duo. Ze heeft opgetreden op grote en kleine feesten, in discotheken, tijdens huwelijken, op verjaardagsfeesten, bij doopfeesten, tijdens uitvaarten, op dance festivals, op country festivals, in theaters en nog meer. Dat liep zo goed dat ze als net twintiger beroepszangeres en docent werd, naast haar studie aan het conservatorium Rotterdam en later de Schumann Akademie.

Ook werden eigen nummers geschreven in singer/songwriter stijl. Daarmee heeft ze een aantal maanden in Nashville rondgetourd met veel lovende kritieken. Omdat zangles geven erg leuk bleek te zijn, is in 2000 haar eigen zangschool Vocal Works opgericht. Daarnaast optreden is altijd een echte must gebleven. Vooral tijdens huwelijken zingen is een echte passie.

Om altijd up-to-date te blijven, zijn er steeds de nieuwste zangtechnieken gevolgd. De belangrijkste, Estill Voice Training System en Complete Vocal Technique hebben veel veranderd in de hedendaagse zangwereld.

Naast een uitstekende techniek, zingt Saskia altijd met hart en ziel. Of het nu een romantische ballad of een swingend popnummer is, in elk lied vertelt ze een verhaal.

In haar loopbaan van meer dan 20 jaar heeft ze zoveel ervaring opgedaan, dat elke optreden grandioos is.